Jan 7, 2007

Τεχνική Εικόνα Χρυσού στο ξεκίνημα της χρονιάς

Οι τρείς τελευταίες συνεδριάσεις στην Ν. Υόρκη οδήγησαν -με αφορμή την πρόσφατη "αισιόδοξη" ανακοίνωση για "μείωση ανεργίας"- τη σποτ τιμή του χρυσού σε μείωση κατά $30/ουγγιά (από τα 640 στα 610) , και το $ΗΠΑ αντίστροφα από τις 83 στις 84,66 μονάδες.
Τέτοιες κινήσεις -που ζαλίζουν- είναι αναμενόμενες σε κάθε Bull Market γενικότερα, και ειδικά του χρυσού, και είναι αποτέλεσμα των συγχρονισμένων "αυτοματικών" κινήσεων των Hedge Fund managers σε αρμονία με τους "γνωστούς σορτάκηδες" των bullion banks (με τις ευλογίες πάντοτε των Κεντρικών Τραπεζών).

Στη γλώσσα των αγορών αυτό λέγεται "ξεσκαρτάρισμα των ασθενικών χεριών" όπου οι νεοεισερχόμενοι τρέχουν πανικόβλητοι να φύγουν -ενώπιον της τεχνητής volatility- εγκαταλείποντας τη λεία για να την συλλέξουν τελικά οι ψυχραιμότεροι σε καλές τιμές.

Η Τεχνική Εικόνα του μετάλλου -όπως φαίνεται παρακάτω- όμως άλλα λέει. Ο τριγωνικός σχηματισμός που ξεκίνησε από τα μέσα Μαΐου -μετά την απότομη διόρθωση από τα $725- και συνεχίζεται ακόμη, βαίνει προς το τέλος. Η τιμή του χρυσού έχει συμπιεστεί σαν ελατήριο και όλα δείχνουν ότι η λύση θα έρθει με ανοδικό τίναγμα.

Άς σημειωθεί εδώ ότι παρόλη την σημαντική πτώση του δείκτη χρυσού, οι δείκτες των μετοχών πολυτίμων μετάλλων (XAU και HUI) έδειξαν ιδιαίτερη δύναμη και δεν ακολούθησαν στην κάθοδο.
Η σταθερότητα αυτή δείχνει το δρόμο.

Τριγωνικός σχηματισμός χρυσού σε εβδομαδιαίο γράφημα

Labels: ,

0 ΣΧΟΛΙΑ (COMMENTS):

Post a Comment

<< Home